Ziektewet Eigen Risico Verzekering

Ziektewet Eigen Risico Verzekering

Een gezond werknemersbestand met een laag ziekteverzuim. Én zo laag mogelijke verzuimkosten. Dat wil je het liefst als werkgever. En dat is ons doel. Onze Ziektewet Eigen Risico Verzekering is daarom meer dan alleen een verzekering. Het is een verzekering met complete verzuim- en uitkeringsadministratie inclusief daadkrachtige verzuimbegeleiding. We nemen je hiermee veel werk uit handen, zodat jij je optimaal kunt richten op jouw werkzaamheden.

Wanneer kiezen voor de Ziektewet Eigen Risico Verzekering?

Is voor jouw uitzendorganisatie ziekteverzuim ook een grote kostenpost? Door werknemers die in de Ziektewet zitten? Je betaalt dan een behoorlijke premie aan het UWV. Omdat deze premie gebaseerd is op jouw ziekteverzuimcijfer. Vaak is besparing mogelijk door eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden. Je betaalt dan de ziektewetuitkering zelf en je draagt geen premie Werkhervattingskas (Whk) Ziektewet-lasten meer af aan de belastingdienst. Ook heb je zelf grip en regie op de re-integratie van de zieke ex-werknemer.

Voordelen FlexCom4: tijd, gemak en rendement

  • Geen administratieve rompslomp en uitbetalingen van uitkeringen.
  • Daadkrachtige verzuimbegeleiding en spoedige re-integratie; we ondernemen actie binnen 24 uur na de ziekmelding.
  • 83% van de zieke werknemers neemt binnen 2 weken weer deel aan het arbeidsproces.
  • Lagere en duidelijke kosten.

Offerte aanvragen

Een offerte voor de Ziektewet Eigen Risico Verzekering maken wij speciaal voor jou op maat. Omdat ieder uitzendbureau anders is. Vul ons contactformulier in. Of bel ons via: 088-8011490 of mail naar: inkomen@zichtadviseurs.nl


Wat is de Ziektewet?

De Ziektewet is voor zieke werknemers die geen werkgever (meer) hebben. Zij krijgen geen loon meer. Deze wet zorgt ervoor dat zij bij ziekte toch een inkomen hebben in de vorm van een uitkering. Het UWV betaalt deze uitkering en verzorgt de verzuimbegeleiding. Voor deze dienstverlening betaal je premie aan het UWV. Deze premie is gebaseerd op je ziekteverzuimcijfer.

Voor welke werknemers is de Ziektewet?

De Ziektewet is voor:

  • Werknemers die ziek uit dienst gaan.
  • Zieke uitzendkrachten
  • Zieke oproepkrachten
  • Werknemers die ziek worden binnen vier weken nadat ze uit dienst zijn gegaan.

Wat is eigen risico dragen voor de Ziektewet?

Als eigenrisicodrager betaal je de ziektewetuitkering zelf. En heb je grip en regie bij de re-integratie van de zieke werknemer. Ben je verzekerd bij FlexCom4? Dan betalen wij de uitkering aan je werknemer.

Hoe kan ik eigenrisicodragerschap aanvragen?

Je kunt 2 keer per jaar eigenrisicodrager worden. Op 1 januari of op 1 juli. Je aanvraag hiervoor moet 13 weken voor deze datum bij de belastingdienst binnen zijn. Dus vóór 2 oktober of 1 april. Vanzelfsprekend regelt FlexCom4 de gehele aanvraag voor jou.

Wij zijn er voor jou.

Heb je vragen? Ons team staat voor jou klaar.