Aanvullende Ziektewet Verzekering

Aanvullende Ziektewet Verzekering

Als werkgever zit je niet te wachten op administratieve rompslomp en financiële risico’s. Zoals het berekenen en uitbetalen van aanvullende ziektewetuitkeringen. Wil je dit helemaal uit handen geven? Dat kan met de Aanvullende Ziektewet Verzekering.

Wanneer kiezen voor de Aanvullende Ziektewet Verzekering?

Je zieke werknemer krijgt van het UWV een ziektewetuitkering. Heeft deze werknemer een uitzendovereenkomst in fase A/1-2 met uitzendbeding? Volgens de cao ben je dan verplicht om de uitkering aan te vullen. Het eerste ziektejaar met 20%. En het tweede ziektejaar met 10%. Met een Aanvullende Ziektewet Verzekering verzeker je deze kosten. Ben je geen lid van een brancheorganisatie? Dan dien je de ABU-cao te volgen. Deze cao is per 18 april 2018 algemeen verbindend verklaard.

Voordelen FlexCom4: kostenbesparing en gemak

  • De verzekeringspremie is volgens de cao gedeeltelijk in te houden op het loon van de uitzendkracht.
  • Administratief gemak door koppeling met het UWV.
  • Het uitbetalen van loon doen wij voor jou. Inclusief loonstrookjes en jaaropgaven.
  • Eén loket voor al je vragen.

Ziekmelden

FlexCom4 maakt het je graag gemakkelijk. Een ziekmelding bij het UWV is voldoende. Wij keren vervolgens uit aan de werknemer.


Offerte aanvragen

Wil je graag een offerte ontvangen voor de Aanvullende Ziektewet Verzekering? Vul dan ons contactformulier in. Of bel ons via: 088-8011490  of mail naar: inkomen@zichtadviseurs.nl

 


Wij zijn er voor jou.

Heb je vragen? Ons team staat voor jou klaar.