Bij FlexCom4 volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat we bij alles wat we doen, uitgaan van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Afgelopen zondag heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd, die voor heel Nederland gelden tot 6 april.

Wij nemen de volgende maatregelen

We willen de kans op verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen en beperken. We volgen hierin de aangescherpte adviezen van het RIVM en de overheid, maar wij gaan hierin een stap verder.

Concreet betekent dit het volgende:

  • Het grootste deel van onze medewerkers werkt momenteel thuis; er is slechts een minimale kantoorbezetting.
  • Het inkomende telefoonverkeer komt helaas nog niet bij onze medewerkers die thuiswerken terecht. Dit betekent dat we u vanuit ons kantoor doorverbinden met een van onze medewerkers. Als dit niet mogelijk is, dan maken we een terugbelnotitie. We doen er uiteraard alles aan om u zo snel mogelijk te helpen.
  • Het kan zijn dat we soms iets minder goed bereikbaar zijn. Dit heeft alles te maken met het toegenomen telefoonverkeer, waardoor onze telefoonprovider er af en toe uit ligt. Wij hopen op uw begrip hiervoor.
  • Spreekuren met de bedrijfsarts vinden tot 6 april alleen telefonisch plaats.
  • Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij onze werktijden verruimd tot 20.30 uur; uw medewerkers kunnen dus tot 20.30 uur door ons gebeld worden. Op deze manier hopen we de grote stijging van het aantal meldingen goed op te kunnen vangen.
  • Onze medewerkers bellen op dit moment nog met een anoniem nummer. Wij verwachten dat dit in de loop van deze week is opgelost.
  • Er zullen geen bezoeken aan klanten en cliënten worden afgelegd.
     

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april. Mocht de situatie in de komende periode wijzigen waardoor we eventueel nieuwe maatregelen moeten treffen, dan informeren we u hier zo snel mogelijk over.

Belangrijk om te weten

Kan een uitzendkracht niet werken als gevolg van de corona maatregelen, maar is er geen sprake van arbeidsongeschiktheid? Dan kan de uitzendkracht zich niet ziekmelden. In dit geval kunt u uw medewerkers verwijzen naar het UWV voor een (tijdelijke) WW uitkering. Heeft u medewerkers die een contract bij u hebben? Dan heeft u de mogelijkheid om voor hen arbeidstijdverkorting aan te vragen.

Contact
Heeft u nog vragen over dit bericht? Neem dan contact op met uw contactpersoon binnen FlexCom4. Wij helpen u graag!